Koncertu cikls “Vasaras klasika” Rīgas Domā

BAHS. BERLIOZS. BĀRNSS

6. AUGUSTĀ19.00, otrdiena
Biļetes cenaTiks precizētas
Norises vietaRīgas Doms

Orķestris “Rīga”

Diriģents Valdis Butāns

Ērģelniece Ilona Birģele

PROGRAMMĀ

Ja abu dižgaru J. S. Baha un H. Berlioza vārdi klasiskās mūzikas vēsturē ir neapstrīdami lielumi, tad ko līdzīgu varētu teikt par šajā programmā iekļautā trešā lielā “B” komponista Džeimsa Bārnsa nozīmi modernās simfoniskās pūtēju orķestra mūzikas kontekstā. Viņa mūziku pūtēju orķestriem var raksturot kā spilgti tēlainu, simfoniski izvērstu, meistarīgi un mūsdienīgi instrumentētu un no atskaņotājmāksliniekiem augstu profesionalitāti prasošu.

Jau tradicionāli Orķestra “Rīga” rīkotajos vasaras klasikas koncertos Rīgas Domā blakus orķestra skanējumam nozīmīga loma atvēlēta arī izcilajām Doma baznīcas ērģelēm, kas šoreiz atsauksies daudzpusīgās un virtuozās ērģelnieces Ilonas Birģeles pieskārienam. Viņas interpretācijā būs dzirdamas ne tikai J. S. Baha ērģeļmūzika, bet arī Latvijas un pasaules publikai pavisam maz zināmie H. Berlioza ērģeļdarbi, ko komponists savulaik veltījis savam draugam, ērģeļpozitīvu un nelielu ērģeļu konstruktoram Eduardam Aleksandram.

Savukārt orķestris atbildēs ar gleznaini pastorālo 3. daļu (“Skats laukos”) no Berlioza slavenās “Fantastiskās simfonijas”, virtuozo meistarīgā amerikāņu komponista Rona Nelsona J. S. Baham veltīto “Pasaklju B-A-C-H” un Džeimsa Bārnsa mūsdienu pūtējorķestra instrumentācijas hrestomātisko paraugu – “Fantāzijvariācijām par Nikolo Paganīni tēmu”.

BIĻETES

Biļetes pārdošanā no 12. aprīļa